• Phone09183576232
  • Emailinfo@shekarriz-lorestan.ir
  • Addressلرستان ، خرم آباد جنب قلعه ی فلک افلاک جنوب ساختمان نظام مهندسی
  • Open Hoursزمان خرید از ساعت 9 صبح تا 11 شب
  • Phone09183576232
  • Emailinfo@shekarriz-lorestan.ir
  • Addressلرستان ، خرم آباد جنب قلعه ی فلک افلاک جنوب ساختمان نظام مهندسی
  • Open Hoursزمان خرید از ساعت 9 صبح تا 11 شب
نان برنجی

نان برنجی

نان برنجی

نان برنجی نام یک نوع شیرینی محلی کردی و سوغات شهر کرمانشاه است.

تهیه و تولید نان برنجی با کیفت اعلا از تولید شکرریز با مدیریت سیاوش فتحی

در تهیه این شیرینی که شهرت خاصی در میان ایرانگردان و ایرانیان دارد از آرد برنج، آرد گندم، پودر شکر، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و روغن کرمانشاهی استفاده می‌شود. نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان می‌توان به نان برنجی ساده با روغن کرمانشاهی و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد.

تهیه و تولید نان برنجی با کیفت اعلا از تولید شکرریز با مدیریت سیاوش فتحی

نان برنجی، اصلی‌ترین سوغات کرمانشاهیان و بهترین نان برنجی کرمانشاهی با روغن فرد اعلای حیوانی تهیه می‌شود، در هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاستگذاری ثبت آثار معنوی کشور که در شهر شاهرود برگزار شد، به ثبت ملی رسید.

تاریخچه نان برنجی سوغات کرمانشاه

شهر کرمانشاه به سبب اینکه در مسیر جاده ابریشم و در مسیر راه کربلا قرار داشته و به همین دلیل مسافران و زائران فراوانی به این شهر رفت‌وآمد داشته‌اند، به فکر پخت ماده‌ای بوده‌اند که هم ماندگاری بالایی داشته باشد و هم جنبه غذایی بالایی. به همین دلیل مردم این خطه سعی در تهیه شیرینی از جنس خوراک اصلی مسافران و زائران کردند که از برنج تشکیل می‌شود.

سوغات لرستان نان برنجی
تولید نان برنجی

از آنجا که در این سفرهای زیارتی و تجاری برنج هم از گیلان و مازندران با زحمت به این منطقه حمل می‌شده منبع اصلی این شیرینی برنج قرار گرفت که شیوه پخت آن هم شبیه به کلوچه برنجی گیلان است که در کرمانشاه تکمیل تر شده و به شکل خشک برای ماندگاری بالا طبخ شد، پیشتر شیرینی مشابهی در کرمانشاه وجود داشت که با شکل و شمایل مشابه از آرد گندم تهیه می‌شد که نرم‌تر بود اما این شیرینی با آرد برنج طعم بسیار بهتر و متفاوتی به خود گرفت و تا به امروز هم طرفداران خود را دارد.

قدمت و پیشینه نان برنجی در کرمانشاه به ۱۵۰ سال پیش و اواخر زمان حکومت قاجار بازمی‌گردد و از ۱۵۰ سال پیش به بعد یکی از سوغات معروف کرمانشاه است.

سوغات لرستان
تهیه نان برنجی

طرز تهیه “نان برنجی” خانگی به شیوه اصلی و سنتی و طعمی ویژه

مواد لازم شیرینی نان برنجی ساده
شکر ۲۰۰ گرم
روغن کرمانشاهی ۲۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
آرد برنج ۵۰۰ گرم
تخم خرفه ۱ قاشق غذاخوری
گلاب ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل ½ قاشق چایخوری

در تهیه این محصولات (نان برنجی) در تولیدی شکرریز از محصولاتی با بالاترین کیفیت استفاده می شود که  تمامی محصولات دارای روغن حیوانی یا همان روغن کرمانشاهی اصلی و درجه یک می باشد.

برای تهیه نان برنجی و تمامی سوغات لرستان به تولید شکرریز لرستان با مدیریت آقای سیاوش فتحی مراجعه کنید.

شماره تماس 09183576532

قلعه فلک الافلاک, خیابان امام خمینی, بازار, خرم‌آباد, بخش مرکزی, شهرستان خرم آباد, استان لرستان, 68138-87439, ایران

2 thoughts on “نان برنجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *