• Phone09183576232
  • Emailinfo@shekarriz-lorestan.ir
  • Addressلرستان ، خرم آباد جنب قلعه ی فلک افلاک جنوب ساختمان نظام مهندسی
  • Open Hoursزمان خرید از ساعت 9 صبح تا 11 شب
  • Phone09183576232
  • Emailinfo@shekarriz-lorestan.ir
  • Addressلرستان ، خرم آباد جنب قلعه ی فلک افلاک جنوب ساختمان نظام مهندسی
  • Open Hoursزمان خرید از ساعت 9 صبح تا 11 شب
خرید سوغات لرستان باسلوق

باسلوق

باسلوق

گونه‌ای شیرینی است که سوغات مراغه، ملایر، ساوه و اراک می‌باشد. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود. که بیشتر در کنار نوشیدنی های داغ سرو می شود. باسلوق در برخی شهرها به صورت سنتی تهیه می شود و به همین دلیل به عنوان سوغات این شهرها شناخته می شود. علاوه بر این باسلوق به عنوان یک شیرینی مناسبتی هم شناخته می شود که در فصل زمستان تهیه می شود و در برخی مناسبت های خاص مانند عید نوروز به عنوان شیرینی پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرد. باسلوق به صورت سنتی با رنگ های سفید و زرد تهیه می شود، اما امروزه با اضافه کردن رنگ های طبیعی و رنگ های مجاز خوراکی باسلوق با رنگ های متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

سوغات لرستان
باسلوق

مواد لازم

نشاسته نصف لیوان
آب سرد ۱٫۵ لیوان
شکر نصف لیوان
ژله رنگی ۱ بسته
گلاب ۳ قاشق غذاخوری
کره نصف قاشق غذاخوری

دستور تهیه

مرحله اول

برای تهیه این خوراکی خانگی ابتدا نشاسته را به همراه یک و نیم لیوان آب سرد داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، در ادامه شکر را به همراه پودر ژله اضافه می کنیم و مواد را به خوبی هم می زنیم تا کاملا یکدست شوند.

باسلوق و تمام سوغات لرستان در تولیدی شکر ریز لرستان

مرحله دوم

مواد را باید به حدی مخلوط کنیم که دانه های نشاسته به طور کامل در آب حل شوند. حالا قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و مواد را به صورت متداوم با یک قاشق هم می زنیم تا کمی غلظت پیدا کند و روان نباشد.

مرحله سوم

پس از اینکه مایه این دسر غلظت پیدا کرد، گلاب را اضافه می کنیم و پس از مخلوط شدن گلاب، کره را که از قبل از یخچال بیرون گذاشته بودیم را اضافه می کنیم و هم زدن را ادامه می دهیم تا زمانی که مایه آن از قابلمه جدا شود.

باسلوق با کیفیت عالی
باسلوق با کیفیت

مرحله چهارم

پس از اینکه مایه  کاملا به غلظت رسید و از قابلمه جدا شد، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. حالا قالب مورد نظرمان را با سلفون یا پلاستیک می پوشانیم و پلاستیک را با روغن کمی چرب می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله مایه  را با قطر حدودا ۱٫۵ تا ۲ سانتی متر به صورت یکدست روی پلاستیک درون قالب پهن می کنیم. حالا قالب حاوی باسلوق را به مدت ۵ تا ۶ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا باسلوق آماده شود.

باسلوق باکیفیت
خرید باسلوق با کیفیت و تمامی سوغات لرستان از شکریز لرستان

مرحله ششم

پس از گذشت ۶ ساعت قالب حاوی باسلوق را از یخچال خارج می کنیم، سپس باسلوق را به صورت مکعب های مربع شکل برش می زنیم و داخل پودر نارگیل یا نشاسته ذرت می غلتانیم تا رطوبت شان گرفته شود، سپس سرو می کنیم.

برای تهیه باسلوق با کیفیت و تمامی سوغات لرستان به تولید شکرریز لرستان مراجعه کنید

شماره ی تماس 09183576532

قلعه فلک الافلاک, خیابان امام خمینی, بازار, خرم‌آباد, بخش مرکزی, شهرستان خرم آباد, استان لرستان, 68138-87439, ایران