سوهان
سوهان
سوهان یا حلوا قمی گونهای شیرینی ایرانی و به سخن دیگر، نوعی حلوا است که از جوانه گندم تهیه میشود.
این شیرینی به شکلها و انواع مختلفی نظیر: عسلی، کنجدی، حلوایی، بادامی، گزی، لقمه، کرهای، پشمکی، دسر سوهان و غیره تولید و عرضه میشود.

سوهان قم
معروفترین سوهان ایران است و بیشترین و متنوعترین نمونه سوهان در قم تهیه و تولید میشود.
در دیگر شهرها همچون زرند کرمان و اصفهان نیز سوهان تولید میشود که سوهان اصفهان، سوهان عسلی میباشد. سوهان زرندی که ثبت ملی هم شده بهمراتب از سوهان قم تردتر و بسیار نازک است. در این سوهان نسبت به سوهان قم از روغن بسیار کمتری استفاده میشود و همین باعث ماندگاری بیشتر آن شدهاست. از عمده مواد اولیه مورد استفاده در پخت و تهیه سوهان میتوان به آب، آرد سبوسدار، جوانه گندم، شکر، روغن، زرده تخم مرغ، هل، زعفران و مغز پسته اشاره کرد. این شیرینی در گذشته بیشتر به شیوه سنتی و با دست تولید میشده ولی در حال حاضر پخت این شیرینی با کمک دستگاهها و قالبگیرهای مخصوص انجام میشود.
انواع سوهان
سوهان خانی
یکی از پرطرفدارترین و خوش طعمترین انواع سوهان، سوهان یزدی است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و از روغن حیوانی، روغن گیاهی خوراکی، شکر، آرد گندم، پودر جوانه گندم، مغز پسته، زرده تخم مرغ مایع پاستوریزه، هل تهیه میشود.
سوهان آردی
سوهان آردی یکی از دو نوع سوهانی است که به شکل دایره ای و با ضخامت تقریباً یک سانتیمتر در یزد تهیه میشود. آرد گندم، روغن حیوانی، روغن گیاهی خوراکی، شربت اینورت (آب، شکر، آبلیمو)، گلاب، پسته آسیاب شده، هل، دارچین مواد اولیه این نوع سوهان است.
برای تهیه انواع شیرنی سوغات لرستان از تولیدی به مصرف کننده به شکرریز لرستان مراجعه کنید.
شماره تماس 09183576532