کماج
شیرنی کماج
نان شیرینی است که از آرد برنج و غیر آن و شکر پزند. شیرینی سنتی استان همدان کماج است و در استانهای مازندران، کردستان، اصفهان و مرکزی نیز پخت میشود. این نوع نان هیچ آمیزهای ندارد اما بسیار پرطرفدار است.

طرز تهیه نان کماج
مواد لازم نان کماج | |
آرد نانوایی | ۳ لیوان |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
روغن مایع | ⅓ لیوان |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری سر خالی |
آب ولرم | ⅓ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
کنجد، سیاه دانه و مغز گردو | برای تزئین |

مرحله اول
برای تهیه نان کماج سنتی ابتدای کار خمیر مایه به همراه شکر درون آب ولرم می ریزیم، سپس کمی مخلوط می کنیم و روی کاسه را با درپوش می پوشانیم. در ادامه اجازه می دهیم خمیر مایه به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند تا عمل بیاید.
مرحله پنجم
در این مرحله زرده تخم مرغ را با چنگال هم می زنیم، سپس برس را به آن آغشته می کنیم و روی خمیر می مالیم. در ادامه مغز گردو را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس روی خمیر می ریزیم و فشار می دهیم تا مغز گردو درون خمیر فرو برود.
مرحله ششم
حالا کنجد را به همراه سیاه دانه روی خمیر می پاشیم، سپس روی خمیر را با سلفون می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند. در ادامه پس از گذشت این زمان فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله قالب را طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم نان به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر بماند تا پخته شود. در آخر نان را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم نان کاملا خنک شود، سپس سرو می کنیم. نوش جان.
برای تهیه این نان خوشمزه و تمامی سوغات لرستان می توانید به تولیدی شکریز با مدیریت سیاوش فتحی مراجعه کنید
شماره تماس: 09183576532
قلعه فلک الافلاک, خیابان امام خمینی, بازار, خرمآباد, بخش مرکزی, شهرستان خرم آباد, استان لرستان, 68138-87439, ایران